Skip Navigation LinksAnnouncements

COVID-19 Seyahat Tedbirleri

Yayınlanma Tarihi: 18 Temmuz 2020, Cumartesi

Sevgili Öğrenciler,

Ülkemize girişlerde yolcular geldikleri ülkelere göre kategorilere ayrılmıştır. KKTC Sağlık Bakanlığı’nın KKTC’ne girişlerde kategorilere göre uygulamakta olduğu Kovit tedbirleri ve ülkelerin ait olduğu kategoriler aşağıdaki gibidir.

1. A kategorisindeki bir ülkeden Türkiye üzerinden Kuzey Kıbrıs’a gelecek kişilere B kategorisi kuralları uygulanacaktır.
  2. B kategorisindeki ülkelerden KKTC‘ye gelecek kişiler seyahate başlama tarihinden önceki üç ile beş gün arasında yaptırdıkları negatif PCR test sonucunu göstererek ülkeye giriş yapabilecektir. Bu kişilere KKTC’ye girişte 2. bir PCR testi yapılacak ve sonuçlar çıkana kadar, otel rezervasyonları olanlar otelde, evde konaklayacak olanlar ise evde, taahhüt ettikleri şekilde kendilerini izole edeceklerdir. Seyahate başlama tarihinden önceki 0-2 gün aralığında yaptırılan PCR test sonuçları ile kişiler ülkeye giriş yapabileceklerdir. Ancak bu kişiler 3 gün süre ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği merkezlerde karantina altına alınacaklar ve 3’üncü günün sonunda PCR testleri yapılacaktır. Yapılan test ve karantina ücretleri ilgili yolcu tarafından karşılanacaktır.
  3. Beş günden (beşinci gün dahil) kısa süre ile Türkiye’ye gidip gelecek kişiler, KKTC’den çıkış yapmadan son 3 gün içinde yapılan PCR testlerinin negatif olduğunu belgelemeleri koşulu ile adaya girişte PCR testlerini tekrarını yaptırmadan ülkeye giriş yapabileceklerdir. Ancak bu kişiler ülkeye girdikten sonraki beşinci ile yedinci gün arasında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne veya Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne giderek ikinci PCR numunelerini vereceklerdir. KKTC’den çıkış yapacak kişilerin KKTC’den ayrılmadan önce veya Türkiye’de PCR yaptırmadan ülkeye dönmeleri halinde PCR sonucu ibraz edemeyen yolcuların PCR testleri ülkeye girişlerinde yapılacaktır. Ancak bu kişiler 3 gün süre ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği merkezlerde karantina altına alınacaklar ve 3’üncü günün sonunda PCR testleri yapılacaktır. Yapılan testleri ve karantina ücretleri ilgili yolcu tarafından karşılanacaktır.
  4. Yurt dışından gelecek kişilerin KKTC’ye giriş yapmadan Türkiye’de 14 gün konaklaması halinde konakladıkları ülkenin kategorisi kapsamında karantina koşulları uygulanacaktır. Bu ülkelerde 14 günden az kalınması durumunda KKTC’ye seyahat amacıyla ilk çıktıkları ülkenin karantina koşullarına tabi olacaklardır.
  5. C kategorisindeki ülkelerden gelecekler için uçağa biniş tarihinden önceki üç ile beş gün arasında yapılan ve sonucu negatif olan PCR test sonucunu KKTC’ye girişlerinde belgeleme zorunluluğu vardır. Bu kişilere ülkeye girişlerinde 2. PCR testi yapılacak ve 14 gün süre ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği bir karantina merkezinde karantina uygulaması yapılacaktır. Karantina bitiminde ise 3. PCR testlerini yaptırmak sureti ile karantinadan çıkacaklardır.
  6. İngiltere’den 16 Temmuz’dan itibaren adaya gelecek kişiler uçağa biniş tarihinden önceki üç ile beş gün arasında yapılan ve sonucu negatif olan PCR test sonucunu ile adaya girebilecektirler. Bu kişilere girişte 2. PCR’ları alınarak 7 günlük karantinaya alınacaklardır. Karantina bitiminde ise 3. PCR testlerini yaptırmak sureti ile karantinadan çıkacaklardır. KKTC’de sürekli ikamet eden KKTC vatandaşları ile KKTC vatandaşı öğrenciler karantina ücretlerinden muaf tutulacaktır. Bunun dışında İngiltere’den ülkeye girecek kişiler test ve karantina ücretlerini kendileri karşılayacaktır.

Risk Kategorilerine göre Ülkeler Listesi

08 TEMMUZ 2020 TARİHLİ REVİZE ÜLKELER

A GRUBU ÜLKELER

Almanya, Avusturalya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, İsviçre, İzlanda, Japonya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Macaristan, Maldivler, Malta, Norveç, Polonya, Slovakya, Slovenya, Yeni Zelanda, Yunanistan

B GRUBU ÜLKELER

Andora, Arjantin, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İtalya, Kanada, Karadağ, Katar, Kuveyt, Lüksemburg, Lübnan, Monako, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Singapur, Türkiye, Uruguay, Ürdün, Vatikan, Mauritus, Makedonya

C GRUBU ÜLKELERİ

Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Hindistan, İngiltere,İran, İsrail, İsveç, Kazakistan, Kosova, Meksika, Mısır, Pakistan,Rusya, Türkmenistan, Bahreyn, Azerbaycan, Diğer Ülkeler.

Yukarıdaki açıklamalar dahilinde KKTC’ne yurt dışından gelecek olan öğrencilerimizin KKTC Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü koşullara uymaları gerekmektedir.

KKTC’ne varışınızdan önce Öğrenci İşleri Rektör Yardımcılığı’na e-posta atarak (student.affairs@emu.edu.tr) varış bilgilerinizi göndermeniz de gerekmektedir.

Rektörlük

DAÜ Web Siteleri