Skip Navigation LinksNews0331-7037
Tüm Haberleri Göster

Kamerun Öğrenci Topluluğu Birlik ve Beraberlik Amacıyla Futbol Turnuvası Düzenledi

Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2020, Perşembe

Kamerun Öğrenci Topluluğu, Mağusa’daki Kamerun uyruklu öğrenciler arasında Sevgi, Barış ve Birlik gibi olguları pekiştirmek için bir futbol turnuvası düzenledi. Öğrenci Topluluğu, Dünya genelinde halen etkileri süren Covid-19 pandemisinden dolayı herkesin etkilendiğini söyleyerek, güzel Mağusa şehrindeki insanları eğlendirmek amaçlı “güzel bir oyun” fikriyle futbol turnuvasını organize etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı, Gazi Mağusa Belediye Başkanı ve Gazi Mağusa Polis Müdürlüğü yetkilileri, turnuvaya davet edilen özel konuklar arasında yer aldı.

MAGEM dış mekan futbol tesisinde gerçekleşen futbol turnuvasını hem uluslararası öğrenciler hem de çevre halkı keyif alarak takip etti. Keyifli oyunlara müzik dinletisi de eşlik etti.

Turnuva final maçı öncesinde konuşma yapan Kamerun Öğrenci Topluluğu Başkanı sözlerini şöyle ifade etti: “Gazi Mağusa’nın devamlı ve sürdürülebilir gelişimi için çalışan Gazi Mağusa Belediye Başkanı’nın vizyon ve çalışmalarını takdir etmekteyiz. Ayrıca, Gazi Mağusa Polis Müdürlüğü’ne karşı karşıya kaldıkları risk ne olursa olsun, toplum için huzur ve düzeni sağlamak amacıyla canla başla çalıştıkları için teşekkürler. KKTC’nin yüksek eğitim alanında öncüsü olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne ayrı bir teşekkür sunmak istiyoruz. Çalışmalar ve eğitim amacıyla uygulanan tüm yenilikler ve eğitim harçlarındaki indirimler için teşekkür ediyoruz. Bu durum, öğrencileri motive etme ve cesaretlendirmede büyük önem taşımaktadır.

Düzenlediğimiz futbol turnuvasının ve bugünkü final maçının, Gazi Mağusa bölgesindeki tüm öğrenciler arasıda Sevgi, Barış ve Birlik olma olgularını pekiştirmeye katkı koymasını diliyoruz.