Skip Navigation LinksNews0331-7037

DAÜ ırkçılığa karşı yürüyüş düzenledi

Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2020, Pazar

Amerika'da polis şiddetine karşı tepkilerin sembolü haline gelen George Floyd'un ölümüyle başlayan ve tüm dünyaya yayılan ırkcılığa karşı protesto yürüyüşlerinden biri  geçtiğimiz günlerde  DAÜ'de yapıldı.

DAÜ Aktivite Merkezi önünde toplanan öğrenciler ve akademisyenler ellerinde pankartlar ile kampüs içerisinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Yürüyüş başlamadan önce basın açıklaması yapan öğrenciler, "Tüm Dünya'da olduğu gibi siyahilere yönelik ırkçılığı protesto etmek için toplandık. Amacımız ırkçılığa yönelik farkındalık amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirmektir. Biz ten renginden dolayı insanların öldürülmesinin, ayrımcılığa maruz kalmasının son bulmasını istiyoruz.

Umarız bu yürüyüş renginden dolayı dezavantajlı olan ve ayrımcılığa maruz kalanlara yönelik farkındalığa katkı sunar ve bir şeyleri değiştirebiliriz. Kimsenin öteki olmadığı her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa hayır! " ifadelerine yer verildi.

Sonrasında Üniversite kampüsünde yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler ırkçılığı protesto ettiler.